Strandok

Számos gyönyörű, eldugodtabb strand van Novallja városa és Lun-Tovarnele között, minden falunál találunk egyet, kettőt, így Jakisnicánál is. De sok öblöcske is van, ahol fürdőzhetünk, napozhatunk sokszor csak magunkban, annyira eldugodtak, a felfedezés élményét nyújtva.

A nagy, kiépített strandok azonban jól felszereltek, szól a zene, éttermek sorakoznak és sportolási lehetőségeket kínálnak:

Novalja városa körül hét jegyzett strand található, de ezeken kívül számos kis eldugott öböl, partszakasz áll rendelkezésünkre, hogy elmerüljünk a kristálytiszta, kék hűsítő hullámokban. Horvátország északi részén (Kvarner-öböl, É-Dalmácia) ezen sziget körül a legtisztább a tenger. Novaljától északra autózva Jakisnića és Lun falu standjait érdemes felfedezni. Rosszabb idő esetén is Lun felejthetelen élményt ad sok száz éves olivás ligetjével és a gyönyörű parti sétányával.

Pag- sziget strandjai

 

Az alábbi 7 strandon általában csak a parkolásért kell fizetnünk, amely egyben a belépő is.

Az egyik homokos strand a Trincel, Stara Novaljában található, Novaljától északra, a városközpontba vezető úthoz közel, fák veszik körül. 10 km-re Novaljától pedig a Sveti Duh homokos strand fekszik. A belépő ide mindössze 5 Kuna. Ez a sziget egyik legszebb strandja. A fiatalok körében legnépszerűbb strand a Novalja városban található, kavicsos Zrce strand, amit Horvátország Ibizájának tartanak Horvátország szerte egyedülálló, pezsgő éjszakai élete, négy szabadtéri klubja miatt. A klubok ráadásul a tánctéren kívül számos más szórakozási lehetőséget is kínálnak. Pag egyik legszebb strandja a Ručica strand, a kavicsos tengerparton a lemenő nap fénye a sziklákat rózsaszínné változatja, és a Velebit hegyek kulisszái még szebbé teszik az élményt.

 

 

Zrće

 

Távolság - Novalja – 1,5 km A strand típusa: kavicsos. Strand-busz és éjjel buli-busz indul a városból.

 

A tengerpart hatalmas fehér kavicsos terület, melyen még a főszezonban is több ezer nyaraló kényelmesen élvezheti a napsütés kényeztető sugarait, valamint a kék tenger hűsítő hullámait.

 

ZrćeAkik azonban az aktív pihenést részesítik előnyben, nekik is ZRČE a legjobb választás, számos gasztronómiai ajánlat, röplabda pálya, teniszpálya, játszótér és más sportolási lehetőség nyílik az itt nyaralóknak. A part mentén végig húzódó szórakoztató létesítmények, diszkók (Aquarius, Calypso, Papaya…) sora, várja a kedves nyaralókat, jéghideg koktélokkal, üdítőkel és éjjel-nappali nyitva tartással. Zrče védjegye a kék zászló, mely minden esetben azt jelenti, hogy a strandon kristálytiszta víz vár mindenkit!

 

 

ZRČE Vizi Sport Centrum

 

Az egyik legújabb és legmodernebb vizisí felvonók épültek itt: kábel hossza 600 méter, az átlagos magassága pedig 10 méter. Különleges érzés kipróbálni a vízisí és wakeboarding pályát. A darus bungee jumping, motorcsónak vontatta csőbanán, és ejtőernyős vontatás, na és az elmaradhatatlan jet-ski is megtalálható itt, hogy növelje az adrenalint a vérében.

 

 

Caska

 

CaskaTávolság - Novalja: 1,5 km A strand típusa: homok / kavics.

Keletre Novaljától, itt található egy római hajó, ami a legenda szerint, megsérült, és elsüllyedt a negyedik században, aminek roncsai továbbra is meg találhatók a tengerfenéken. A tenger többnyire homokos és kavicsos aljzattal bír. Tengerfenékre nagyon meredek lejtő vezet, ami nagyon mélyre húzódik. A strandon szép, igényes büfé és étterem működik. Gyermekeseknek ajánljuk. Gyalogosan egy kis ösvény vezet át a Zrčere.

 

 

Planjka vagy Trinćel

 

Planjka

 

Távolság - Novalja: 1 km A strand típusa:homok.

Észak-Nyugatra Novaljától, gyönyörű Stara Novalja homokos strandja található, amely, keleti partja menti öböl. A strand finom homokkal borított, vize sekély és meleg, a kisgyermekes szülők paradicsoma. Remek éttermeket és a különböző sport- és szabadidős létesítmények üzemelnek a strand egész területén. 2004 nyarán elnyerte a „kék” zászló használatának a jogosultságát.

 

 

 

 

 

Straško

 

StraškoTávolság - Novalja: 1 km A strand típusa:kavicsos. Strasko strand és kemping Novalja központjából közelíthető meg. A várostól Dny-i irányban fekszik, a nyílt tengeröblében. A 2 km-es strand, pár méter után homokos aljzatú. Az Adria egyik legszebb és legnagyobb kempingje és strandja található itt.

Minden igényt kielégítő vendéglátás, szórakozás, sport-és szabadidős létesítményekkel rendelkezik. Napijeggyel léphetünk be. A strand rendkívül közkedvelt, egy gyönyörű fenyves erdő ad rengeteg természetes árnyékot. 2004 nyarán elnyerte a „kék” zászló használatának a jogosultságát.

 

 

Sveti duh és Čistaplaža

 

Čistaplaža

 

Távolság - Novalja: 9 km A strand típusa:homok / kavics. Dél-Keletre Novaljától, egy eldugott kis öbölterületén alakult ki, melyet a nudista szellemiségűek törzshelyévé vált. Napjainkra egy nagyon közkedvelt nudistastrand jött létre ezen a területen. A strand déli végén egy kis autós kemping található, ahol néhány alapvető létesítményt megtalálunk (bár, higiénés helyiségek).

 

 

 

Ručica

 

RučicaTávolság - Novalja: 10 km A strand típusa: homok.

Felfedezetlen homokos strand Metajna falunál. Egy felfedezetlen holt táj öleli körül, mely felejthetetlen élményt nyújt minden pihenni vágyónak, ki nem a zsúfolt strandokat részesíti előnyben, hanem csendes, eldugott partot keres magának és családjának. Rosszabb idő esetén egy rövidebb túrát érdemes teeni Metajnai sétányon elindulva a strandig. Különleges élményt nyújt. Edzőcipő ajánlott! A közelben található egy étterem, melynek harangja minden ebéd- és vacsoraidőn felcsendül, de természetesen bármikor betérhetünk egy pihenőre vagy egy hűsítő italra.